Web Site Hızı Nasıl Arttırılır? Teknikleri Nelerdir?

Web Site Hızı Nasıl Arttırılır? Teknikleri Nelerdir? Eğer bir internet siteniz varsa ve çok yavaş açılıyorsa o zaman ciddi bir sorununuz var demektir. İnternet sitesi hızınızı arttırmanın temel olarak bir çok yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler nelerdir? Veya bu teknikleri nasıl öğrenebilirsiniz sizlere kısaca bahsedelim.

Web sitenizin hızını arttırmak için en önemli unsur siteniz de kullanmış olduğunuz tasarımı yani temasıdır. Profesyonel olarak hazırlanmış veya kodlanmış bir web site tasarımı sizleri her zaman bir değil bir kaç adım önde tutmakta. İnternet ortamından ücretsiz temin edilen web site tasarımları veya temaları sizlere faydadan çok zarar sağlayacaktır. Bir çok web tasarım uzmanı müşterilerine ücretli yazılımlar sunmakta. Bazı sözde tasarımcılar tarafından sadece paranızı almaya odaklanmış kişiler sizlere düşük fiyata tasarım yapacağını söyleyerek içinde virüs veya bir çok link bulunan temaları satıyor.

İnternet Sitesi Hızı İçin Görselleri Optimize Edin.

İnternet sitesi hızı arttırmak için önce tasarım önemli dedik. Web Site Hızı Nasıl Arttırılır? Teknikleri Nelerdir? Şimdi size tekniklerinden bahsedecek olursak. Sitenize yüklediğiniz görseller yani resimlerin optimize edilmesi gerekmektedir. Görsellerin optimize edilerek yüksek kilobayt dan düşük kilobayta düşürülmesi çok önemli. Bunun yanın da görsellerinizin pixellerinin de yüksek çözünürlükten düşük çözünürlüğe düşürülmesi gerekmektedir.

Web Site Hızı İçin Hosting Seçimine Özen Gösterin

Web Site Hızı için en önemli unsurların başında hosting gelmekte. Hosting aldığınız firmanın alt yapısının son derece iyi olması gerekmektedir. İyi bir firmadan alınan kaliteli hosting ile web sitenizin hızı son derece yüksek puanlar verecektir. Bir çok ucuz hosting kullanan kişilerin maalesef site hızları tabiri caizse yerlerdedir. Web site hızı için hosting tercihinizi çok iyi yapmalısınız. Aksi durumda sitenizin hızı ne yaparsanız yapın çok iyi performans göstermeyecektir.

Web site hızı için gereken teknikler. Site hızlandırma yöntemleri.
Web sitesi hızlandırma yöntemleri

Siteniz için mutlaka ucuz altyapıdan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Ucuza alacağınız altyapı desteği sizleri bir adım öteye değil aksine bir kaç adım geriye atacaktır. Google ve diğer arama motorları üzerinden web sitenize gelecek olan ziyaretçiler sitenizin hızını beğenmediği taktirde siteniz de pek vakit geçireceklerini zannetmiyorum.

Sitenizde Gereksiz HTML, CSS ve JavaScript (JS) Kodlarını Temizleyin.

Web site hızı arttırmak için gereksiz bütün HTML, CSS ve JavaScript (JS) kodları temizlemelisiniz. Temizlenmeyen kodlar bir nevi sitenizin sırtında yüktür. Bu yükten kurtularak sitenizi daha hızlı açılır hale getirir. HTML, CSS ve JavaScript (JS) kodlarınız kaldırmak önemli ve hassasiyet gerektirir. Yanlış silinen kodlar web sitenizin görüntüsünü bozar. Bu işlemi mümkün olduğunca profesyonellere yaptırmanızı tavsiye ederim. Servis sağlayıcınız ile daha iyi performans almak için her zaman kaliteyi seçin.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama 5]
Input your search keywords and press "Enter".
HEMEN ARA