SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır? SEO’da Başarı Sağlamak

SEO özellikle reklam maliyetlerinin artması ile beraber oldukça popüler bir sektör oldu. Bende şahsen uzun yıllardır SEO konusunda çalışmalar yapmaktayım. Peki nedir bu SEO? SEO nasıl yapılır? SEO yaparken nelere dikkat edilmeli? SEO’da başarıyı yakalamak neye bağlı?

SEO çalışmalarımdan sadece biri.

SEO’da başarılı olmak son derece zor bir iş. Özellikle anahtar kelimenin rekabet durumuna göre değerlendirirsek bu biraz daha kolay veya biraz daha zor diye de iki kategoride ayrılabilir. SEO yıllardır popüler bir sektör. Özellikle Google Ads ( Adwords ) üzerinden reklam veren kullanıcılar için oldukça tercih edilen bir sektör. Google’de 1. sayfada veya 1. sırada yer almak için SEO olmazsa olmazlar arasında. Tabi çok fazla paranız varsa o zaman SEO’dan ziyade Google Ads sizin için daha kolay kazanç olacaktır. Ama ben Google Adwords‘e para vermekten bıktım veya para harcıyorum ama para kazanamıyorum diyenler için SEO optimizasyon işlemi olmazsa olmaz.

E-Ticaret Sitelerine SEO Çalışması Nasıl Yapılır? SEO Nedir?

Özellikle E-Ticaret siteleri Adwords üzerinden reklam vermekte. Ama bu sektörün de Ads üzerinden aldığı yüzlerce sahte tıklama ile başı belada. Rakipleri tarafından Google reklamlarına devamlı geçersiz sahte tıklama yaptırılarak paralarını dakikalar içerisinde eritiyorlar. Tabi bunun bir kaç veya daha fazla yöntemi var ama yine bunu yaptırmak için birilerine para ödemeniz gerekecek. Google Adwords üzerinden sadece E-Ticaret siteleri değil kurumsal firmalar veya küçük esnaf diye tabir edilen işletmelerde son derece yaygın. Ama yukarıda da dediğim gibi sahte tıklama Google Ads‘yi kolay bir yöntemden ziyade çok zor ve eziyet verici bir konuma sokmakta.

SEO çalışması yaptığım istanbulhurdaalan*com site sıralaması

Google’de 1. Safya’da Olmak. Google 1. Sıra Garantisi Vermek Doğru mu?

Peki SEO ile Google’de 1. sayfada olmak mümkün mü? SEO uzmanları müşterilerine genel olarak Google’de birinci sayfa da sitenizi göreceksiniz diye garanti verirler. Bunlara ben de dahilim diyebiliriz. Zaten SEO uzmanı eğer size 1. sayfa garantisi vermiyorsa o kişi ya uzman değildir ya da sizin paranıza göz dikmiştir.

SEO uzmanları siteleri Google ve diğer arama motorları üzerinden iyi yerlere (1. sayfaya ) getirdikleri zaman siteleriniz yavaş yavaş kullanıcı çekecektir. Peki SEO’da 1. sayfa da olmak yeterli mi? Tabiki değil! Arama motorların da web sitenizin 1. sayfada olması size çok şey kazandırmaz. Birinci sayfa da olup 10. sırada olmak 10 kullanıcı kazandırır. Ama Google ve diğer arama motorların da internet siteniz 1. sayfa 1. sıra da olursa 100 veya 1000 kullanıcı kazandırır. Yani hedeflerinizi 1. sayfa belirlerken internet sitenizin de birinci sayfanın kaçıncı sırasın da olduğuna da dikkat edin.

Peki bu SEO nedir? Nasıl SEO çalışması yapılıyor? biraz da bundan bahsedelim. SEO çalışmaları oldukça çoklu yöntemlere sahiptir. Her yiğidin kendine has bir SEO taktiği vardır. Her uzman kendisine göre yol haritası çizer ve onu uygular. SEO nedir diye soracak olursanız SEO her şeydir. Ama en önemli faktör dış bağlantı yani Backlinktir. SEO çalışmalarının ana temelleri içerik ve kaliteli backlinkler diyebilirim.

Sponsor bağlantı; Çorlu Klima Servisi

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama 5]
Input your search keywords and press "Enter".
HEMEN ARA