Neden Web Yazılım ?

WEB YAZILIM

Web tabanlı yazılım, uygulamaların bir tarayıcı aracılığıyla çevrimiçi olarak kullanılmasını mümkün kılar. Özellikle web tabanlı iş yazılımı kullanmak, şirketlerin birçok iş sürecini optimize etmeleri için bir ölçüdür.

Yazılım, donanımla birlikte bir bilgisayarın temel bileşenlerinden biridir. İsmi özelliğinden türetilebilir: Donanımın aksine, yazılım değiştirilebilir ve gerektiği gibi yapılandırılabilir.

Web tabanlı yazılım.

Web tabanlı yazılım ise ne kurulum gerektiriyor ne de bir bilgisayarla sınırlı. Bu gelişmenin ikinci adımı olarak İnternet ve bulut, bilgisayar ve konumdan bağımsız olarak genel olarak verileri, dosyaları, programları, uygulamaları ve yazılımları kullanmayı mümkün kılar.

Web tabanlı terimi, yazılımın bir bilgisayara yüklenmesi gerekmediği, programı kullanmak için yalnızca bir internet bağlantısının gerekli olduğu anlamına gelir. Web tabanlı yazılıma bir tarayıcı aracılığıyla çevrimiçi olarak erişilir.

Web tabanlı olmanın tam tersi, masaüstü yazılımının bilgisayar tabanlı kurulumudur.

Web tabanlı yazılım ve masaüstü yazılımı

Masaüstü yazılımı bir kurulum dosyası kullanılarak bir bilgisayara kurulurken ve yalnızca bu bilgisayarın kullanıcıları tarafından kullanılabilirken, web tabanlı yazılıma bir tarayıcı aracılığıyla çevrimiçi olarak erişilebilir ve kullanılabilir.

Bulut uygulamaları ve hizmet olarak yazılım

Çoğu durumda, web tabanlı yazılım bulut yazılımıdır ve bu nedenle bulut bilişimin bir parçasıdır. Çoğu durumda, bu bir hizmet olarak yazılımdır. SaaS, kullanıcıların program için bir platform olarak kendi bilgisayarlarını kullanmadıkları, bunun yerine altyapısı olan bir sunucunun bir bulut sağlayıcısı ve yazılım tarafından sağlandığı anlamına gelir ve hizmet olarak kullanılabilir. Örneğin, Word veya Excel gibi Microsoft Office uygulamaları web tabanlı yazılım olarak mevcuttur ve ilişkili altyapı veya bulut tabanlı depolama konumu Microsoft OneDrive‘dır.

Şirketler web tabanlı bireysel yazılım geliştirirse, BT hizmet sağlayıcısı, yani sorumlu yazılım veya dijital ajans da genellikle barındırma ile ilgilenir. Uygulamanın çalışması ve depolanması için temel teşkil eden ve bulut olarak kullanılabilen bir sunucu sağlar.

Web tabanlı yazılım türleri

Web tabanlı yazılımlar hem özel kullanım için hem de kurumsal yazılım alanında kullanılmaktadır . Web tabanlı ERP yazılımı firmanın tüm alanlarında kullanılabilir. Örnekler:

Müşteri yönetimi

Web tabanlı CRM yazılımı (Müşteri İlişkileri Yönetimi) müşteri yönetiminde giderek daha fazla kullanılmaktadır. Burada, örneğin müşteri verileri bir veritabanında saklanabilir ve yönetilebilir. Örneğin adres yönetimi web tabanlıysa, birçok çalışan aynı anda buna erişebilir ve düzenleyebilir. Çoğu üretici, web tabanlı CRM yazılımını ücretsiz olarak sunar.

Proje Yönetimi

Bir şirket proje yönetimi ile ayakta durur veya düşer. Web tabanlı proje yönetimi yazılımı, çalışanların kendi aralarında organize olmalarına ve projeleri, siparişleri, soruları ve görevleri takip etmelerine yardımcı olur. Web tabanlı görev planlaması, görevlerin görüntülenebilmesi ve dahil olan herkese atanabilmesi, görevlerin tamamlanmasının gerçek zamanlı olarak işaretlenebilmesi avantajına sahiptir.

Muhasebe

Muhasebe web tabanlı yapılıyorsa, iş gezileri veya toplantılar sırasında da girişler ve değişiklikler yapılabilir. Ek olarak, muhasebe yazılımı örneğin web tabanlı bir fatura programına veya diğer uygulamalara bağlanabilir.

Web tabanlı veritabanı

Web tabanlı veritabanları hata korumalı, kullanımı kolay ve genişletilebilir olarak kabul edilir. Çevrimiçi bir veritabanı, girişleri bir bulutta güvenilir şekilde depolar. Web tabanlı veritabanı yazılımı, hazır standart yazılım olarak kullanılabilir

Üretkenlik araçları ve çalışan yönetimi

Her şirketin kalbi çalışanlarıdır. Güçlü web tabanlı yazılım, verimliliği ve üretkenliği artırabilir ve işbirliğini geliştirebilir. Ekip üyelerinin verileri web tabanlı veritabanlarına kaydedilebilir ve hatta zaman ve katılım web kullanılarak kaydedilebilir.

Input your search keywords and press "Enter".
HEMEN ARA