Kripto Para Birimleri Nedir?

Kripto para, fiziksel bir ifadesi olmayan dijital yani sanal bir para birimidir. Böyle bir para biriminin birimi madeni para anlamına gelir. Aynı zamanda, Kripto para kopyalanamayan şifreli bilgiler olduğundan, Kripto para sahteciliğe karşı korunmaktadır.

Kripto Para Nedir

Kripto para biriminin cirodaki katılımcılar tarafından internet üzerinden ödeme yapmak amacıyla kullanılan dijital bir para birimi olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda, para biriminin bir özelliği de, kopyalanamayan veriler içinde şifrelenmesi nedeniyle sahteciliğe karşı korunmasıdır.

Kripto Para Biriminin Avantajları

  • Kripto para biriminin mevcudiyetinin her zaman elektronik para olması.
  • İstenildiği zaman gerçekleştirilen işlemlerin güvenirliğini kontrol etme.
  • Açık kaynak kodu. Bu özelliği sayesinde herkes sanal para alabilir.
  • Anonimdir. İşlemleri kolaylıkla takip edilebilen klasik elektronik paranın aksine, kripto para cüzdanı sahibi hakkında bilgi almak işe yaramayacaktır. Yalnızca cüzdan numarası ve hesaptaki miktar ile ilgili sınırlı veriler mevcuttur.
  • Güvenilirdir. Sanal para birimi ile bilgisayar korsanlığı, sahtecilik veya diğer benzer manipülasyonlar işe yaramaz. Güvenilir şekilde korunur.
  • Genellikle komisyon sadece gönüllülük esasına göre ücretlendirilir.
  • Kural olarak, kripto para birimi, yatırımcıların artan ilgisini çeken ve ihraççının aşırı faaliyeti nedeni ile enfeksiyon riskleri ortadan kaldıran sınırlı bir hacimde ihraç edilir. Bu nedenle, kripto para birimi enflasyona tabi değildir. Doğası gereği deflasyonist bir para birimidir.
  • Kripto para bağımsız bir para birimidir.
  • Ülkeler arasında para transferi komisyonu yoktur.

Kripto Paranın Dezavantajları

Çevirileri kontrol etmede zorluk. Bankalar ve diğer denetim ve izleme organları, kripto para biriminin ihraç ve hareket işlemlerini kontrol etme kabiliyetine sahip değildir. Yasaklanma riski. Devlet yapıları kripto para birimine karşı dikkatlidir. Birçok ülke kripto para kullanımı konusunda kısıtlamalar getirmiştir. Garanti yoktur. Her kullanıcı kendi tasarruflarından şahsen sorumludur. Burada herhangi bir düzenleyici mekanizma olmadığı için hırsızlık durumunda hiçbir şeyi ispatlamak ve parayı iade almak mümkün olmayacaktır.

Kripto para

Kripto para birimi hiçbir şey tarafından desteklenmemektedir.
Kripto para biriminin güvenliğinin yetersiz olması.
Kayıp tehlikesi vardır. Elektronik paraya erişim için anahtar özel bir şifredir. Kaybederseniz, cüzdanınızdaki kripto paralar kullanılamaz hale gelir.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama 0]
Input your search keywords and press "Enter".
HEMEN ARA