Kripto Para Al Sat İşlemleri

Kripto para birimi satın almaya başlamak istiyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Pekala, bir istisna olmaktan çok uzaksınız, çünkü kripto para satın almanın birçok farklı yöntemi var, bu da bazen sizin için doğru olanı bulmayı çok zorlaştırıyor.

Kripto Para Al Sat

Kripto para dünyasına ilk adımlarınızı atmadan önce dikkate almanız gereken çok şey vardır. Diğer şeylerin yanı sıra, uygun güvenlik önlemleri alınmalıdır. Bazıları için bu an özellikle rahatsız edici çünkü tüm girişim çok karmaşık ve riskli görünüyor. Bir yandan, bu tür korkular yaşamakta haklısınız, ancak herkes kendi güvenliğini nispeten basit bir şekilde halledebilir.

Bu yazımızda, size mevcut tüm kripto para satın alma ve satma yöntemlerinin ayrıntılı bir açıklamasını vereceğiz.

Kripto Para Satın Almak

Belirtildiği gibi, kripto para satın almak için epeyce seçenek var. Yeni başlayanlar için en uygun iki yol, çevrimiçi bir değişim yoluyla satın almak veya Bitcoin ATM’leri aracılığıyla satın almaktır. Hangisinin sizin için en iyisi olduğuna karar vermenize yardımcı olmak için her ikisine de daha ayrıntılı olarak bakacağız.

Android cihazlar için Google Play’den ve Apple iOS cihazlar için App Store’dan indirilebilen mobil uygulamaları da kullanabilirsiniz .

Kripto Para Birimi Satmak

Artık kripto para birimini nasıl satın alacağınızı bildiğinize göre, onu nasıl satacağımıza geçebiliriz. Prensip olarak, her iki prosedür de çok benzerdir.

Kripto para birimi satışı: bir banka aracılığıyla para çekme (online değişim)

Kripto para satışı: Bitcoin ATM’leri
Bitcoin ATM aracılığıyla kripto para satma süreci, satın alma sürecinden biraz farklıdır. Temel fark, kripto para birimlerini belirli bir adrese göndermeniz ve aslında bitcoin gönderdiğinize dair onay almanız gerektiğinden, bunun biraz daha uzun sürebilmesidir. Ayrıca ATM’lerin yalnızca %39,6’sının satın almalara ek olarak satışları desteklediğini unutmayın.

Farklı Satın Alma ve Satış Yöntemlerinin Avantajları ve Dezavantajları

Mevcut konumunuza bağlı olarak, fiziksel olarak en yakın olanı bulmanız gerektiğinden, ATM’ler şu anda biraz daha az kullanışlıdır ve bu her zaman kolay bir iş değildir. Satın alma süreci oldukça hızlıdır, ancak bazıları kafa karıştırıcı bulabilir. Komisyonlar ise son derece yüksektir (% 5 ila 10 arası). ATM’lerin temel avantajı elbette nakit kullanabilmeniz ve küçük miktarlar için kimliğe gerek olmamasıdır.

Online borsaların kullanımı oldukça kolaydır ve çok daha geniş bir kripto para birimi ve ödeme yöntemi yelpazesi sunar. Kayıt işlemi birkaç dakika sürebilir ve yasal gereklilikler nedeniyle bazı değiştiriciler de kimlik gerektirir. Bu, hizmetin güvenliğini sağlamak için belgeleri sağlamanız gerektiği anlamına gelir.

Kripto para satın almanın ve satmanın başka yolları da vardır, ancak bunlar genellikle biraz daha karmaşıktır.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama 0]
Input your search keywords and press "Enter".
HEMEN ARA