Neden HTML?

HTML PROJELERİ

HTML Projeleri

HTML, internet sayfalarının geliştirilmesi için kullanılan bir biçimlendirme dilidir. Fakat Bu, “Hyper Text Markup Language”, yani Köprü Metni Biçimlendirme Dili’ne karşılık gelen kısaltmadır.

SGML (Standard Generalized Markup Language) etiketlerinden ortaya çıkan açık bir formattır. Kavram genellikle “Genelleştirilmiş Biçimlendirme Dili Standardı” olarak çevrilir ve bir liste içindeki çeşitli belgelerin sıralanmasına özellikle etiketlenmesine izin veren bir sistem olarak anlaşılır. Bu dil, sipariş verirken kullanılacak etiketlerin isimlerini belirtmek için kullanılan dildir, Bu yüzden söz konusu organizasyon için kural yoktur, bu yüzden açık formatlı bir sistem olduğu söylenir.

HTML Yazılım Nedir?

HTML, metin olarak görünen içeriklerin ve yapılarının bir tanımını geliştirmekten, söz konusu metni çeşitli nesnelerle (fotoğraflar, animasyonlar vb.) tamamlamaktan sorumludur.

Bu çok basit ve genel dil belgelerinin biçimi ile ilgisi vardır. Diğer dilleri tanımlamak için kullanılır. Etiketleri, çeşitli kavramları ve biçimleri birbirine izin olarak da adlandırılan etiketler ile içinde metin oluşturulur.

HTML nedir ?

Bu dilin yazılması için, köşeli parantezler veya açılı parantezler ile belirtilen etiketler oluşturulur :
< ve >
Bileşenleri arasında, ögeler iki özelliğe (içeriğin kendisi ve nitelikleri) sahip oldukları için dilin temel yapısını şekillendirir.

Öte yandan, HTML’nin , dilin işlenmesinden sorumlu tarayıcılara belirli talimatlar sağlayan komut dosyaları olarak bilinen belirli kodlara izin verdiğine dikkat edilmelidir. Bunun yanında, fklenebilecekler arasında en bilinen ve en çok kullanılanları JavaScript ve PHP’dir.

Bir web sayfası tarafından kullanılan HTML kodunu bulmak için, tarayıcımızda ( Internet Explorer veya Mozilla Firefox gibi ) Kaynak kodunu görüntüleyi seçin. Bu seçeneğin seçilmesi, görüntülenen sayfanın HTML kodunu içeren metin düzenleyiciyi açacaktır.

HTML’nin Kısa Geçmişi

Bu dil, 1945 yılında Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN) tarafından, hiper bağlantılarla bağlanabilen, nesnelerin kaybolmadığı bir depolama sistemi geliştirmek amacıyla geliştirilmiştir. Önce hafızaya ek olarak kabul edilen “memex” adlı bir aygıt yarattılar. Daha sonra Douglas Engelbart, aynı organizma içinde arama görevini kolaylaştırmak için bir kataloğa sahip olan oNLine System adını alacak bir bilgisayar çalışma ortamı tasarladı.

Ted Nelson, hiperlink terimini icat etti, elektronik olarak bağlanan ve daha sonra çeşitli türlerin paylaşılmasının mümkün olduğu bir hipermetin sistemi olan World Wide Web’in (1989) oluşturulmasına izin verecek bir yapı tasarladı. İnterneti kullanarak bilgi, CERN’in parçası olan nükleer araştırmacılar arasındaki iletişim için kullanıldı.

HTML özellikleri nelerdir?

Amerikalı Tim Berners-Lee, 1991’de yayınladığı bir belgede bir HTML açıklamasını öneren ilk kişiydi . Orada, HTML’nin en temel ve basit tasarımını oluşturan yirmi iki bileşeni tanımladı. Bu köprü sisteminin geliştirilmesi için kullanılan kodlama türü, hem aptal bilgisayarlar hem de mega istasyonlar tarafından anlaşılmalıydı, bu nedenle her ikisi de değişim dili (HTML) açısından kesinlikle basit bir kod oluşturmak gerekliydi.

HTML Ne İçindir?

Temel olarak HTML dili, HTML‘nin diğer sayfalara veya belgelere bağlantılar (bağlantılar) eklemenize izin vermesine ek olarak, bir sayfanın temel yapısını tanımlamak ve içeriğinin görüntülenme şeklini düzenlemek için kullanılır.

HTML, bir web sayfasının yapısını ve diğerlerinin yanı sıra metin, resimler gibi içeriğini tanımlamak için etiketler biçiminde yazılan tanımlayıcı bir biçimlendirme dilidir. Böylece HTML, bu görünümü açıklamaktan (belirli bir ölçüde) sorumludur.

HTML Nasıl Yazılır?

Günümüzde tasarımcıların WYSIWYG adı verilen grafik araçları aracılığıyla html kodunu bilmeden web sayfaları oluşturmalarına izin veren Web Editörleri vardır. Bu web sayfaları otomatik olarak oluşturulur, webe yapı kazandırır ve izin verir. Yaratıldığı bilgisayarın ötesindedir. HTML koduna bağlanabilecek kaynaklar arasında fotoğraflar, videolar, diğer web sitelerinden dosyalar ve hatta ağa yüklenen her türlü içerik bulunmaktadır.

Input your search keywords and press "Enter".
HEMEN ARA