Bir web sayfası tarafından kullanılan HTML kodunu bulmak için, tarayıcımızda ( Internet Explorer veya Mozilla Firefox gibi ) Kaynak kodunu görüntüleyi seçin. Bu seçeneğin seçilmesi, görüntülenen sayfanın HTML kodunu içeren metin düzenleyiciyi açacaktır.
HTML’nin Kısa Geçmişi
Bu dil, 1945 yılında Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN) tarafından, hiper bağlantılarla bağlanabilen, nesnelerin kaybolmadığı bir depolama sistemi geliştirmek amacıyla geliştirilmiştir. Önce hafızaya ek olarak kabul edilen “memex” adlı bir aygıt yarattılar. Daha sonra Douglas Engelbart, aynı organizma içinde arama görevini kolaylaştırmak için bir kataloğa sahip olan oNLine System adını alacak bir bilgisayar çalışma ortamı tasarladı.
Ted Nelson, hiperlink terimini icat etti, elektronik olarak bağlanan ve daha sonra çeşitli türlerin paylaşılmasının mümkün olduğu bir hipermetin sistemi olan World Wide Web’in (1989) oluşturulmasına izin verecek bir yapı tasarladı. İnterneti kullanarak bilgi, CERN’in parçası olan nükleer araştırmacılar arasındaki iletişim için kullanıldı.
HTML özellikleri nelerdir?
Amerikalı Tim Berners-Lee, 1991’de yayınladığı bir belgede bir HTML açıklamasını öneren ilk kişiydi . Orada, HTML’nin en temel ve basit tasarımını oluşturan yirmi iki bileşeni tanımladı. Bu köprü sisteminin geliştirilmesi için kullanılan kodlama türü, hem aptal bilgisayarlar hem de mega istasyonlar tarafından anlaşılmalıydı, bu nedenle her ikisi de değişim dili (HTML) açısından kesinlikle basit bir kod oluşturmak gerekliydi.